Колоезденето неминуемо се нарежда сред популярните активности, практикувани от малки и големи днес. Карането на колело е ваше хоби, начин да се придвижите бързо от точка А до точка Б или пък средство за спортуване и връзка с природата? При всички случаи имате нужда от правилния модел велосипед, който да отговаря максимално на търсенето ви за технически характеристики и цена.

Ето защо ви представяме селекция от топ 5 най-продавани велосипеди за 2022 г., сред които със сигурност ще откриете този, който ще отговори и на най-смелите ви очаквания.

CROSS GRX 7 HDB

CROSS GRX 7 HDB е сред категоричните лидери в класацията с най-продавани велосипеди за 2022 и това далеч не е случайно. Този планински модел е отличното решение, в случай че сте почитател на дългите полегати преходи в планината или често ви се налага да карате в пресечни терени.

Моделът се предлага в два размера - 27,5” и 29”, оборудван е с хидравлични спирачки и скоростна система на Shimano. Вилката му Suntour XCE има ход 100 мм и е достатъчно енергоемка за пресечени терени. Предлага и регулируема твърдост на пружината за осигуряване на максимално удобство при колоездене.

Техническите спецификации на модела, наред с интригуващата цена, на която ще го откриете в магазина на BGbike, правят CROSS GRX 7 HDB отличния избор за вашите приключения сред природата.

SPRINT Maverick Pro

Подгласникът в настоящата класация е SPRINT Maverick Pro. Моделът от начален клас планински байкове идва с добре познатите ви размери от 27,5” и 29” и е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали в планинското колоездене.

SPRINT Maverick Pro съчетава едновременно комфорт, безопасност и отлична визия в сиво-червен или черно-зелен цвят. Скоростната и спирачната му система са представени от Shimano. Броните, от своя страна, са стилно интегрирани в рамката, което ги защитава от замърсявания и/или  механични увреждания в случай на падане. Рамката е хидроформована, гарантираща неговата лекота и изключителен дизайн.

SPRINT Maverick Pro със своите SCHWALBE SMART SAM 2,25 гуми осигурява отлично сцепление. Независимо дали карате в градски условия, или прекосявате леки пресечни терени, този модел е точният за вас.

CROSS Dexter HDB

Изненадата на 2022 г. е доста популярният CROSS Dexter HDB. Моделът е предпочитан от подрастващите, за което подсказва скосената му подсилена рамка с размер 380мм. Предлага се в син и кафяв цвят.

Велосипедът е оборудван с хидравлични дискови спирачки, вилка на Suntour и широко кормило - характеристики, които го правят идеален за Dirt & Jump стил на каране, особено актуални сред подрастващите момчета с по-буен нрав.

CROSS Dexter HDB 26” превъзхожда основния си конкурент DRAG C1 Fun, както по отношение на своята цена, така и с хидравличните си спирачки.

CROSS GRX 8

CROSS GRX 8 е велосипед, който привлича не само с атрактивната си визия, но и с оборудването си. Разполага с хидравлични спирачки и скоростна система на Shimano с общо 24 скорости. Вилката SUNTOUR SF19-XCT30-DS има ход 100 мм и реглаж на твърдостта. Този типичен планински велосипед, наличен в два размера - 27,5” и 29”, е подходящ за колоездене върху равен и средно пресечен терен.

Серията на CROSS GRX има добро име в байк средите поради практичността си, добрата окомплектовка и атрактивната си цена. Още с появата си на пазара бяхме сигурни, че към моделът ще има отново засилен интерес. Очакванията ни определено се оправдаха.

SPRINT Apolon

SPRINT Apolon, макар и на последна позиция в класацията с най-продавани велосипеди за 2022, впечатлява с редицата си преимущества. Те далеч не се ограничават с подмяната на рамката му и постигнатата иновативна геометрия. Моделът се предлага в стандартните 27,5” и 29” размери на рамката, а двата дизайна, между които можете да избирате, са наистина впечатляващи.

SPRINT Apolon е оборудван с вилка Rockshox, проектирана с възможност за заключване и регулиране на твърдостта. Скоростната му система, включваща 27 скорости, наред с наличните хидравлични дискови спирачки, са на Shimano. За осигуряването на отлично сцепление, лекота и устойчивост по време на движение се грижат гумите на Schwalbe Smart Sam 2,25 .

Като велосипед, който попада в категорията начален клас маунтин байкове, SPRINT Apolon притежава много от качествата на моделите от по-висок клас. Велосипедът ще ви осигури търсения комфорт и лекота при колоездене, независимо дали ще прекосявате града, или ще изкачвате планината.

На финала

Някои от моделите като CROSS FUSION 9 и CROSS FUSION 10 не успяха да се включат в класацията, тъй като се появиха през месец юли. Техните спецификации обаче далеч не са за подценяване. И двата модела разполагат с хидравлични спирачки Shimano , заключваща вилка Suntour XCM и скорости на Shimano.

С тези си и ред други характеристики предоставят удобно колоездене на терени от различни типове и с право има потенциала да се борят за челните места в класацията за топ най-продавани велосипеди за 2022.

На който и от представените тук модели велосипеди да се спрете, можете да сте сигурни, че ще ви осигурят търсените от вас качества като стабилност, безопасност, удобство и добра цена.